Precizari privind FORMULARUL E 112


Biroul de presa al CNAS a facut unele precizari privind Formularul E 112 care se emite în baza Regulamentului Consiliului European (CEE) nr. 1408/71 privind aplicarea regimurilor de securitate sociala în raport cu lucratorii salariati, cu lucratorii independenti si cu familiile acestora care se deplaseaza în cadrul Comunitatii precum si a Regulamentului Consiliului European (CEE) nr. 574/72 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CEE) nr. 1408/72.Formularul E 112 se emite pentru doua situatii:
I. pentru lucratorii si membrii lor de familie care, dupa ce au dobândit dreptul la asigurarea de sanatate într-un stat membru UE, sunt autorizati de casa de asigurari de sanatate din acest stat sa revina pe teritoriul statului membru UE în care îsi au resedinta sau sa-si transfere resedinta pe teritoriul unui alt stat membru;
II. pentru toate persoanele asigurate si membrii lor de familie care sunt autorizati de casa de asigurari de sanatate sa se deplaseze pe teritoriul unui alt stat membru UE pentru a primi acolo tratamentul adecvat starii lor de sanatate.
Conditii de emitere prevazute de regulamente:
1. Pentru situatia transferului de resedinta – Eliberarea E 112 poate fi refuzata de casa de asigurari de sanatate numai daca se stabileste ca deplasarea persoanei respective ar prejudicia starea sanatatii sale sau primirea de tratament medical.
2. Pentru situatia trimiterii la tratament medical trebuie îndeplinite doua conditii cumulative:
A. tratamentul respectiv se regaseste printre serviciile medicale prevazute în pachetul de servicii de baza de care beneficiaza asiguratii din sistemul de asigurari sociale de sanatate din România.
B. acest tratament nu i se poate acorda în intervalul de timp necesar în mod normal pentru obtinerea tratamentului respectiv în România, luând în considerare starea curenta de sanatate a persoanei solicitante si evolutia probabila a bolii.
Daca cele doua conditii sunt îndeplinite casa de asigurari de sanatate nu poate refuza eliberarea acestui formular.
Eliberarea formularului E 112 va trebui sa aiba la baza si un raport medical care sa ateste starea de sanatate a solicitantului. Regula generala este ca acest formular se elibereaza înainte de plecarea persoanei la tratamentul planificat.
Acesta se poate elibera si dupa plecarea persoanei, dar numai daca din motive de forta majora nu a putut fi eliberat anticipat.
Anunțuri

2 răspunsuri

  1. Poti sa imi spui care sunt reglementarile pe care trebuie sa le urmaresc daca as dori sa merg saasc un strainatate? Sunt salariat si vreau sa stiu daca atunci cand o sa fie momentul pot sa merg sa nasc in Germania cu contributiile la asigurari pe care le platesc aici cat si tot ce implica acesta situatie!
    Multumesc mult!

  2. Tatiana.
    Trebuie sa te duci la Casa de asigurari de care apartii si sa soliciti completarea primei parti a Formularului E112. Cu acest formular te duci la o casa de asigurari din germania (noi am fost la KKH) si depui acest formular. Te internezi in spital si gata. Atentie insa cu copilul care se va naste! Trebuie sa spui ca se asigura pe asigurarea ta, in caz contrar va trebui sa ii faci imediat dupa nastere un cadr european, ceea ce este mult mai complicat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: