Eliberarea formularului E112


Casa Nationala de Asigurari Sociale a dat urmatorul comunicat referitor la formularul E112:

 Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a eliberat, pana la data de 20.11.2007, un numar de 84 de formulare E 112, asiguratilor romani care au necesitat tratament in statele membre ale Uniunii Europene in baza Regulamentelor europene de securitate sociala nr. 1408/71 si 574/72. Din totalul celor 84 de formulare eliberate, pentru 14 formulare sunt in curs de derulare activitatile de decontare a costurilor serviciilor medicale, iar suma ce urmeaza a fi decontata este de  234.810 euro.
  
Casele de asigurari de sanatate la care sunt luati în evidenta asiguratii elibereaza formularul E112 solicitantilor, daca se încadreaza în una din urmatoarele situatii:
sageataasiguratul îsi transfera resedinta pe teritoriul unui alt stat membru UE si necesita mentinerea dreptului la prestatiile de boala – maternitate acordate pâna la momentul transferului în România,
sageataasiguratul urmeaza sa efectueze un serviciu medical care face parte din pachetul de servicii medicale de baza din România, iar acesta nu poate fi acordat  într-un interval de timp necesar în mod normal pentru obtinerea tratamentului respectiv în tara noastra, luându-se în considerare starea curenta de sanatate a persoanei si evolutia probabila a bolii.
Asiguratii care solicita formularul E112 vor depune la casa de asigurari de sanatate de care apartine urmatoarele documente: cerere; copie a actului de identitate sau, dupa caz, a certificatului de nastere; un raport medical care va contine recomandarea pentru efectuarea tratamentului în strainatate, numai pentru cea de a doua situatie; dosarul medical din care sa rezulte diagnosticul pacientului si faptul ca serviciul medical solicitat nu poate fi efectuat într-un interval de timp normal în nici una din unitatile sanitare din România; precum si o confirmare scrisa din partea unitatii sanitare din statul membru al Uniunii Europene din care sa rezulte disponibilitatea de a acorda respectivul serviciu medical în perioada indicata de persoana solicitanta. În situatia în care asiguratul îsi schimba resedinta va prezenta si un înscris medical din care sa rezulte ca deplasarea  nu aduce prejudicii starii de sanatate sau primirii tratamentului medical.Casele de asigurari de sanatate nu intervin în întocmirea raportului medical sau a evaluarii medicale a pacientului neavând atributii în acest sens, opinia medicala fiind cea care primeaza.

În anul 2007, în bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate au fost alocate 20 de milioane de lei pentru toate prestatiile medicale acordate asiguratilor români într-un stat membru al Uniunii Europene, atât pe baza cardului european de asigurari de sanatate, a formularului E112 cât si a celorlalte formulare europene. În anul 2008 suma propusa spre aprobare, cu aceeasi destinatie, este de 348 de milioane de lei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: