Cu cat vor creste salariile in 2008


Experţii în resurse umane anticipează majorări salariale de până la 30%, în domenii precum construcţii şi bancar. Opiniile specialiştilor în resurse umane sunt împărţite când vine vorba de evoluţia salariilor în 2008, variind între o creştere de 30% şi stagnare.

Anul care tocmai se încheie a fost unul extrem de agitat pentru piaţa muncii. Ce ne aşteaptă, aşadar, în 2008? Cele mai recente date publicate de Comisia Naţională de Prognoză (CNP) estimează pentru 2008 un salariu mediu lunar brut de 1.550 de lei (1.160 de lei net, în creştere cu 13,1% faţă de media din 2007). În acelaşi timp, populaţia ocupată totală va creşte cu 0,5%, de la 8,29 de milioane de persoane (2007) la 8,335 milioane de persoane (2008). Numărul salariaţilor se estimează că va creşte cu 2%, de la 4,77 milioane la 4,865 milioane. Rata inflaţiei pe 2008 este anticipată de CNP la 4,5% – în vreme ce estimarea BNR este de 4,3%. Pe de altă parte, un studiu al companiei britanice de consultanţă Mercer afirmă că salariul mediu din România va creşte în 2008 cu 8,3%, cu 3,3 puncte peste rata inflaţiei (estimată la 5%).

Specialiştii în resurse umane consultaţi de Capital afirmă însă că salariile ori ar putea stagna (precum Daniela Necefor, managing partner al Total Business Solutions), ori ar putea creşte în proporţii situate între 10% şi 30%, în funcţie de industrie, de gradul de specializare al postului şi de poziţia ierarhică.

„În cel mai sigur caz, salariile vor fi acordate conform performanţei şi nicidecum în funcţie de criza în care ne aflăm“, afirmă Daniela Necefor. „Se va regăsi un echilibru între salariu şi competenţe, respectiv performanţe. Pachetele salariale, tocmai în acest context, vor avea tendinţa de a se schimba – fiind un fix mai mic şi un variabil mai mare din două motive: unul motivaţional şi, în acelaşi timp, ca obligaţie către randament.“
Însă care ar putea fi posturile cel mai bine plătite în anul viitor? O listă ar arăta aşa: cele din domeniul analizei financiare – financial controller, analist financiar, broker, trader (Daniela Necefor); top management sau specialişti pe domenii de nişă (Andreea Călin, senior human resources consultant, AIMS Human Capital); specialiştii din majoritatea domeniilor (Liviu Constantinescu, business development manager, HART Human Resource Consulting); posturi de management de proiect şi cele specializate din domeniul financiar, precum controlling şi compensation and benefits (Andreea Lupan, manager, Barnett McCall Recruitment); posturile de management industrial, de la director general la cele tehnice sau de mentenanţă (Rudolf Fedorovici, consultant, Advice Human Resources); posturile de front office din domeniul bancar, dar şi cele de director financiar şi de director general din companii (Mihaela Damian, partener, Stanton Chase).

„Estimam ca salariile vor creste anul viitor cu aceeasi intensitate ca si anul acesta. Pentru angajatori, aceasta nu este o veste buna. De asemenea, partea variabila a salariilor va creste anul viitor. Cat priveste beneficiile, vom asista la introducerea unora noi, cum ar fi planurile de pensii private”, a declarat ieri Ruxandra Stoian, director HR Services in cadrul PricewaterhouseCoopers.

In primele noua luni ale acestui an, salariul mediu net a crescut cu 30% in euro.

Daca anul acesta salariile pentru pozitii de top management au avansat cu 20-30%, anul viitor, marjele de crestere pentru astfel de joburi vor fi cuprinse intre 10 si 15% spune si Mihaela Damian, partener si asociat al firmei de executive search Stanton Chase Romania.

Salariile directorilor de fabrica ar trebui sa creasca anul viitor, intrucat aceasta zona de management a fost neglijata la capitolul cresteri salariale. In acelasi timp, asteptarile angajatorilor sunt foarte mari de la aceste pozitii”, apreciaza Damian.

In viziunea reprezentantilor firmei de consultanta in resurse umane Mercer, salariile pe pozitii necalificate vor creste in acest an cu 25%, ca urmare a majorarii valorii salariului minim pe economie.

„Realitatile de pe piata fortei de munca au determinat ca bugetele salariale pentru 2008 sa fie cu aproximativ doua puncte procentuale mai mari decat cele estimate in 2006 pentru 2008”, spune Oana Botolan, country manager al Consulteam, reprezentant pe piata locala al Mercer.

Mai mult, ea adauga ca lipsa specialistilor in anumite domenii aflate in continua dezvoltare (IT, retail, asigurari etc.) va duce la o crestere artificiala, necorelata cu competenta, a salariilor din aceste industrii.

Dincolo de aceste salturi salariale, este de asteptat ca angajatorii sa rafineze pachetele de compensatii si beneficii in cursul anului viitor, pensiile facultative putand fi beneficiul cu o intrare puternica in pachetele salariale.
Motivele majorărilor remuneraţiilor din 2008 sunt deja cunoscute: emigraţia forţei de muncă şi deficitul de personal înregistrat pe plan intern, investiţiile noilor jucători şi pretenţiile salariale crescute ale angajaţilor. Însă soluţiile nu sunt prea multe; unii dintre cei pe care i-am întrebat s-au referit la o reglare naturală a pieţei, în timp ce alţii, precum Laura Huşti-Răduleţ, specialist PR al Lugera & Makler, afirmă că „pentru atenuarea actualei inflaţii salariale este importantă implementarea unor politici fiscale, dar şi identificarea de soluţii viabile menite a echilibra cererea şi oferta de locuri de muncă.“ 

Cele mai bine platite

În topul majorărilor salariale se vor menţine şi în anul viitor construcţiile (în general, toţi cei care activează în domenii conexe sectorului imobiliar vor continua să obţină venituri mai mari), serviciile financiare şi bancare, IT, telecomunicaţiile, resursele umane, sectorul farmaceutic, dar şi arii aflate fie în plină relansare, fie nou-venite pe piaţă, precum producţia, outsourcing-ul (eventual cel al unor servicii) ori domenii în care este posibil să se investească mai mult decât până acum, precum retailul – deşi unii dintre cei consultaţi de Capital prevăd în acest ultim caz creşteri minore ale salariilor. La polul opus, al celor mai scăzute majorări, se vor afla serviciile de sănătate şi industria prelucrării lemnului. În ceea ce priveşte poziţiile, se vor bucura de măriri substanţiale ale pachetelor salariale cei de pe poziţii de middle management, dar mai ales specialiştii cu înaltă calificare din aceste domenii.

Salariile vor creste anul viitor, in medie, cu circa 30%, iar ponderea beneficiilor se va accentua in cadrul pachetului salarial, sub impulsul introducerii pensiilor private si a celor facultative.

In prezent, salariul fix detine o pondere de 70% in pachetul salarial, iar beneficiile 10%. Restul este reprezentat de beneficii financiare variabile.

Potrivit legii, orice angajator poate contribui in beneficiul salariatilor sai la fondurile de pensii facultative.

Decizia finala apartine insa angajatului, care poate chiar refuza acest beneficiu. In schimb, el poate decide sa contribuie si la fondul de pensii oferit de angajator. Contributia totala nu poate insa depasi 15% din veniturile brute realizate.

Pensiile facultative beneficiaza si de o deducere fiscala, a mai spus Ruxandra Stoian, de cate 200 de euro, atat pentru angajat, cat si pentru angajator. „Deductibilitatile nu sunt mari, dar este totusi vorba de un inceput”, a precizat ea.

O alta tendinta pe piata salariala a anului viitor ar putea fi si cresterea ponderii in pachetul de beneficii pe termen lung a planurilor de acordare de actiuni pentru management sau angajatii-cheie.

Salariul nediu net pe economie a ajuns in luna octombrie la 323 de euro (1.084 de lei), cu 31% mai mult decat in luna similara a anului trecut, potrivit Institutului National de Statistica.

Comparativ cu luna septembrie, salariul mediu net a urcat in octombrie cu 4,2% in termeni nominali, respectiv cu 3,2%, excluzand influenta inflatiei, cresteri semnificative fiind consemnate in sistemul sanitar, invatamant si in administratia publica.

In luna octombrie, cele mai mari salarii le-au primit angajatii din transporturi aeriene care au plecat acasa cu 2.786 de lei (832 de euro), surclasandu-i astfel pe salariatii din banci, liderii obisnuiti ai topului celor mai mari salarii din economie.

Acestia au inregistrat in octombrie o scadere de 17% a veniturilor fata de luna anterioara pana la 2.622 de lei (783 de euro).

Sursa: Capital (articol de Sorina Mihail Bogdan Ciubuc), Ziarul Financiar  (articol de Alina Pahoncia, Mihai Bobocea, Miruna Lebedencu) 


 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: