Portalul locurilor de munca la nivel european


Click Aici si puteti aplica pentru locuri de munca la nivel european.

Ca cetăţean al unei ţări care face parte din Spaţiul Economic European (SEE) (1), aveţi dreptul să munciţi, în temeiul unui permis de muncă, în orice altă ţară SEE, ca angajat salariat sau ca lucrător independent. Portalul EURES pentru mobilitatea forţei de muncă vă asistă în identificarea posturilor disponibile.

Selectând „Căutarea unui loc de muncă”, puteţi accesa posturile vacante din 31 de ţări europene, actualizate în timp real.

Înregistrându-vă gratuit în „My EURES” pentru solicitanţii de locuri de muncă, puteţi să vă creaţi un CV şi să-l puneţi la dispoziţia angajatorilor înregistraţi şi consilierilor EURES care asistă angajatorii în identificarea candidaţilor potriviţi.

A trăi şi a munci într-o altă ţară europeană poate prezenta anumite dificultăţi, cum sunt adaptarea la o nouă cultură, lucrul cu o limbă străină şi adoptarea unor sisteme fiscale şi de protecţie socială necunoscute înainte. Dacă sunteţi bine informat despre ţara pe care o alegeţi, veţi putea să vă pregătiţi mai bine pentru toate acestea. Secţiunea „Condiţii de viaţă şi de muncă” a portalului EURES pentru mobilitatea forţei de muncă reprezintă un prim reper util pentru obţinerea de informaţii despre situaţia locurilor de muncă, precum şi despre condiţiile de viaţă şi de muncă dintr-o altă ţară SEE.

Dacă doriţi recomandări mai personalizate, puteţi contacta un oficiu de ocupare a forţei de muncă local sau regional, unde lucrează, în mod normal, un consilier EURES specializat în probleme de mobilitate a forţei de muncă. Consilierii EURES au acces la o serie de instrumente de lucru şi pot oferi recomandări cu privire la multe aspecte practice, juridice şi administrative legate de găsirea şi acceptarea unui loc de muncă în străinătate. Puteţi să-l găsiţi pe consilierul dvs. EURES făcând clic pe „Contactaţi un consilier EURES”.

––-
Trebuie menţionat că pentru cetăţenii Bulgariei şi României, precum şi pentru cetăţenii celor zece state membre care au aderat la UE în 1 mai 2004, accesul la pieţele muncii din celelalte state SEE poate fi restricţionat pe durata unei perioade de tranziţie.

Practic vorbind, acest lucru înseamnă că cetăţenii noilor state membre s-ar putea să aibă nevoie de un permis de muncă pentru a putea lucra în unele dintre celelalte state membre pe durata acestei perioade de tranziţie. Puteţi afla mai multe despre măsurile specifice care pot restricţiona accesul la pieţele muncii din SEE la secţiunile „Libera circulaţie” şi „Condiţii de viaţă şi de muncă” ale portalului.

––-
1) SEE este format din următoarele ţări: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Regatul Unit, Republica Cehă, Republica Slovacă, România, Slovenia, Spania, Suedia şi Ungaria. Elveţia are un acord bilateral cu UE privind libera circulaţie a persoanelor şi participă la reţeaua EURES.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: