Asigurarile medicale pentru copii in USA


Nu stiu daca stiti insa de multa vreme, cred ca se fac 10 ani, poate mai mult, de cand USA incearca sa isi reformeze programul de asistenta medicala. Acum cativa ani citeam o stire conform careia 45 mil. de locuitori din SUA (luati cifra cu aproximatie, insa nu este departe de realitate) nu sunt asigurati in sistemul de asigurari (indiferent ca este public sau privat). De altfel, marea majoritate a americanilor sunt asigurati cu plite private. Si sa nu credeti ca acele polite iti asigura toate riscurile, asa cum se intampla in Romania. NU! E adevarat ca in Romania stai la coada, ca iti mai aduci de acasa medicamente, insa sunt multe servicii gratuite.

IN momentul de fata se discuta reformarea sistemului de asigurare medicala, existand 5 mari teme de discutie:

1. Asigurarea celor care nu sunt asigurati

2. Costul controlului medical.

3. Calitatea controlului

4. Alegerea personala si responsabilitatea

5. Inregistrarea datelor.

IN aceeasi ordine de idei marea problema, in aceste momente, o constituie insa asigurarea pentru copii. G.W. Bush a uzat de dreptul sau de veto pentru a respinge o initiativa a democtatilor, prin care copii erau preluati, pentru asigurare de catre bugetul de stat.

MOtivul respingerii, pentru a sapea oara in sapte ani, cand Bush refuza promulgarea legii. Motivele principale invocate de Bush ar fi acelea ca prin aceasta lege sunt asigurati, prin bugetul de stat si copiii care in prezent sunt asigurati cu polite private.

Proiectul de lege in dezbatere zilele acestea in America, ar insemna o crestere a cheltuielilor bugetare americane estimate la 35 miliarde pe urmatorii 5 ani si ar insemna acoperirea cu asigurare sociala de sanatate a unui numar de 4 milioane de copii.

Desi democratii i-au cerut lui BUsh sa se intalneasca pentru discutarea legii inainte de promulgare sau respingere, Bush nu le-a acordat timp. Probabil ea precupat mai mult de soarta soldatilor americani in Irak decat de asigurarile sociale de sanatate ale copiilor americani din USA.

Imi aduc aminte cu imi povestea un prieten ca de cand tatal lui isi contruia casa, gandea banii numai in caramizi si tigle, astfel incat intr-o zi cad i-a spus tatalui cat a dat pe o pereche de adidasi, tatal a exclamant „esti nebun, banii astia imi luam X caramizi si Y tigle”. Asa sa fie si cu Bush, sa spuna: „sunteti nebuni, cu banii astia (35 miliarde$) facem X bombe, Y pistoale si Z tancuri pentru Irak?”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: