Pensiile se vor majora de la 1 noiembrie


Ministrul Paul Păcuraru anunta faptul ca pensiile de vor majora de la 1 noiembrie.

Păcuraru explică faptul că această majorare vine pe fondul unui excendent înregistrat la bugetul de asigurări sociale în cursul ultimilor doi ani.

Acum stau si ma intreb de unde exista acest excedent. Evident ca nu este treaba mea, insa nu pot sa nu observ ca pensiile au crescut , insa indemizatiile pentru cresterea si ingrijirea copilului a ramas la nivelul de acum 3 ani, in conditiile in care salariul minim pe economie se apropie de cuantumul indemnizatiei.

Asadar, mai cu cap aceasta impartire a bugetului domnule Ministru, asta daca vrem ca peste ani sa aibe cine sa ne plateasca noua pensiile…..

 Apoi, in alta ordine de idei ministrul afirma „Şi în 2006 şi în 2007, pensiile au fost majorate conform unor criterii sociale, iar în acest an, din cauza lansării pilonului II de pensii am înregistrat un nou excedent la bugetul de asigurări sociale ceea ce ne permite să mărim pensiile în avans”.

NU sunt economist, insa imi este greu sa cred ca se constata excedent la bugetul asigurarilor sociale, in conditiile in care 2% din contributiile noastre, nu mai intra la bugetul asigurarilor sociale de stat, ci se duc, in baza pilonului II la companiile de asigurari private.

 

Asadar, cum poti sa obtii excedent, cand cuantumurile cotizatiilor scad? Daca imi spunea ca acest excedent provine din iesire amuncii de la negru, atunci il credeam, dar cand din contributia pe care eu o plateam pana acum la bugetul asigurarilor sociale de stat 2% se duce in alt buget, ma intreb cat de tare sa fii in fizica cuantica sa faci economii.

 

Anunțuri

Un răspuns

  1. Buna observatie! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: