Basescu si Fondul de Pensii


Preşedintele Traian Băsescu a reafirmat astăzi, la întâlnirea informală a membrilor guvernului, că Fondul de pensii nu-şi mai poate achita obligaţiile, exprimându-şi solidaritatea cu actualul Executiv care va trebui să renunţe inclusiv la o serie de angajamente care nu mai pot fi duse la îndeplinire.

Ştiţi cu toţii că fondul de pensii este prăbusit, în raport cu legile aprobate şi promisiunile făcute în Parlament”, a spus Traian Băsescu, care a dat un semn de solidaritate faţă de acţiunile noului Executiv, informează Agerpres.

Încă de pe 5 decembrie, într-o declaraţie făcută la Palatul Cotroceni, preşedintele Băsescu declara: ”Fondul de pensii nu-şi mai poate achita obligaţiile şi luăm bani din bugetul de stat, lucru care se va întâmpla şi în continuare”.

El arăta atunci că, anul acesta, pentru a se putea plăti pensiile, s-au luat din bugetul de stat aproape 400 milioane de euro, iar pentru 2009 vor fi necesare cel puţin 1,2 -1,3 miliarde euro, pentru a se putea plăti pensiile la nivelul actual.

”Vreau să se înţeleagă foarte bine că susţin fără rezerve menţinerea pensiilor aşa cum ele se află acum. Dar vreau să se înţeleagă şi că avem deja dificultăţi în bugetul de stat dacă privim la faptul că, în mod categoric, vom ‘beneficia’ de o reducere a creşterii, de o scumpire a finanţării deficitului bugetar. Din acest punct de vedere, mă aştept ca partidele, nu doar la consultările cu mine, dar şi în alcătuirea programului, să dea dovadă de responsabilitate”, a afirmat atunci preşedintele Băsescu.

Traian Băsescu a participat la o şedinţă informală a Guvernului, în pregătirea primei şedinţe a noului guvern, programată pentru luni.

Potrivit legii, fondurile de pensii private obligatorii ar urma să încaseze din luna martie 2009 contribuţii majorate, de la doi la sută din venitul brut al participanţilor la 2,5 la sută.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: