Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, ca profesorii, medicii si actorii pensionari vor putea cumula pensia cu alte venituri pe baza unei conventii civile prin care sa fie platiti punctual, nu sub forma unui salariu, pentru serviciile prestate in institutii publice, si isi vor putea astfel continua activitatea.
El a aratat ca Guvernul isi mentine punctul de vedere conform caruia persoanele care au beneficiat de plati compensatorii de ordinul miliardelor sau sutelor de miliarde de lei vechi, precum si de pensie de zeci de milioane de lei vechi nu pot cumula pensia cu un salariu de alte zeci de milioane de lei vechi platit de stat. „O persoana care este, de exemplu, profesor pensionar si are o activitate didactica va putea in continuare, pe baza de conventie civila, sa fie platit pentru orele punctuale pe care le tine la clasa. Nu va mai putea insa sa fie platit cu un salariu, asa cum era platit pana acum”, a spus Boc, precizand ca principiul va fi aplicat si in cazul actorilor si medicilor pensionari. Exceptiile vor fi clarificate printr-un ordin comun care urmeaza sa fie semnat de ministrul Finantelor si cel al Muncii, fara sa fie modificata ordonanta de urgenta prin care cumularea pensiei cu salariul a fost interzisa. Interzicerea cumularii pensiei cu salariul a fost argu­mentata de premier prin nevoia ca in sistemul public sa fie angajati tineri si prin necesitatea unor economii bugetare
Sursa. Ziarul Ziua
Anunțuri

2 răspunsuri

  1. In numele a peste 20 de asistenti personali incadrati la Directia de Asistenta Sociala a Mun. LUGOJ si care sunt pensionarii iar persoanele pe care le asista sunt nepoti de-ai lor ( bunica ingrijeste pe nepotul aflat cu handicap grav),va rugam sa precizati ce se poate face pentru ca aceste persoane sa poata sa-si desfasoare activitatea in slujba acestora.
    Cand au depus RAPORTUL DE ACTIVITATE pe sem. II/2008 li s-a cerut sa opteze pentru pensie sau salariul. Oare nu era mai bine daca se punea problema ce fac aceste persoane care erau asistate pana la gasirea unei variante de asistare ? O fiinta umana , aflata in dificultate are , are nevoie de asistenta permanenta (24/24ore) iar aceste persoane au facut acest lucru si o vor face si in continuare . Familia este nucleul de baza , iar aceste persoane asistate gaseau acest sprijin doar in aceste persoane .Se v-a gasi o solutie a acestor cazuri afectate de O.U.G. 230/2008 in sensul ca persoanele sa nu mai fie puse pe drumuri iar scopul ptr. care au fost mandatate sa fie o prioritate ptr. persoanele cu nevoi speciale.

  2. Domnule Costel Gilca, mi-am permis să dau un link spre blogul domniei dumneavoastră, mai precis spre articolul referitor la hărţuirea morală la locul de muncă, sper să nu vă fie cu supărare şi vă mulţumesc pentru înţelegere.
    respecte şi deosebită consideraţie,
    Sibilla

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: