Renuntarea la cota unica de impozitare


Constantin Nita, ministrul pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii: „Nu mai putem sa continuam cu aceasta cota unica. La un moment dat este nevoie de o reforma a sistemului de impozitare. Pur si simplu cu o pondere a veniturilor in PIB de 30-31% nu mai poti face fata cheltuielilor cu salariile sau cu pensiile. Cota unica de impozitare este la sfarsitul vietii. Trebuie sa revenim la cota progresiva de impozitare, in sase luni, un an, astfel incat ponderea veniturilor in PIB sa ajunga undeva la 37% cat este media europeana.”

Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, fost ministru de finante: „Trebuie sa regandim un nou model de crestere economica si aici ma gandesc si la taxare”, dar precizeaza ca „orice schimbare acum face mai mult sa sperie investitorii”.

Marian Vanghelie: „Este anapoda, este o chestie care te scarpini cu pieptenul pe spate, daca ati vazut formula asta.”
„Cred ca guvernul, in urmatoarea perioada (…) va trebui sa reflecteze, pentru ca a creat un blocaj in sistemul economic.”

Renuntarea la cota unica va aduce o anumita dreptate sociala, in sensul ca cei care castiga mai mult vor plati mai mult, iar banii se vor redirectiona catre destinatii publice. Insa realitatea romaneasca pare rupta de teorie, asa ca…..

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: