Sinteză dezbatere: Răspunderea contravenţională în domeniul maternităţii la locul de muncă


Marţi, 11 ianuarie 2011, Clubul de Dreptul Muncii Costel Gîlcă a organizat seminarul având ca temă “Răspunderea contravenţională în domeniul maternităţii la locul de muncă”. Lector a fost Dl. Eduard Nicolau- inspector de muncă.

Necesitatea reglementării răspunderii contravenţionale în domeniul maternităţii la locul de muncă este explicată de faptul că, în general, angajatorii caută să scape, în moduri informale de salariatele gravide, din diferite considerente, unul fiind, de exemplu, acela că salariata gravidă este mai ataşată de familie decât de locul de muncă şi nu va fi înclinată spre prestarea de ore suplimentare.

Conform legislaţiei în vigoare, femeia gravidă este cea care îşi anunţă în scris starea de graviditate, declaraţia sa fiind însoţită de documentele eliberate de către medicul de familie, respectiv medicul de medicina muncii. Ca un exemplu de caz practic, se pune problema în ce măsură putem considera că salariata gravidă şi-a îndeplinit această obligaţie dacă ea a transmis angajatorului său doar un e-mail conţinând imaginea scanată a certificatului medical care îi atestă starea de graviditate. Dl. Eduard Nicolau a subliniat faptul că, în această ipoteză, este de preferat ca salariata să transmită angajatorului în scris faptul că este gravidă, o înştiinţare prin e-mail putând fi totuşi recunoscută ca valabilă în măsura în care comunicarea prin e-mail este o practică obişnuită în cadrul societăţii angajatoare.

www.costelgilca.ro

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: