16 răspunsuri

  1. […] Revista de dreptul muncii si dreptul securitatii sociale […]

  2. Domnule Galca, am o intrebare: cum pot sa accesez, in format pdf, si numere mai vechi ale REVISTEI ROMANE DE DREPTUL MUNCII?

    Cu stima,
    jr. Horatiu Sasu

  3. […] Revista de dreptul muncii si dreptul securitatii sociale […]

  4. Revin si eu la intrebarea domnului Horatiu Sasu: exista numere mai vechi ale revistei sau aceasta a debutat in 2008 ? Daca exista unde sint ?
    Mii de multumiri.

  5. stimati domni Sasu Horatiu si Marian S.din cate am inteles eu revista aceasta este fondata la 5 ianuarie 2008 si deci nu exista numere mai vechi dupa cum domnul Galca explica in „cuvant inainte”…cat despre revista romana de dreptul muncii este cu totul altceva…aceea intr-adevar are numere mai vechi…eu pana acum nu am reusit sa o gasesc decat la biblioteca de specialitate….
    si as avea si eu o intrebare ptr domnul galca….cand va dezbate fenomenul concedierii?sunt foarte interesata…va multumesc!

    • Stimata domnisoara,
      e vorba de concedierea colectiva ? sau in general subiectul concediere, procedura si alte aspecte sunt vizate de dvs?

  6. Domnule Galca, spuneti-mi vă rog daca mi se recunoaste vechimea in muncă in cei doi ani de concediu de creştere a copilului? Concediul a fost în perioada 2004-2006. Dacă art.18 alin.7 din Oug 148/2005 a intrat în vigoare ulterior, e posibil acest lucru? Pe de altă parte, art.24 menţionează că se aplică tuturor celor care pana la data de 31.10.2006 au realizat în sistemul public de pensii perioade de stagiu de cotizare de cel putin 10 luni, în ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului. – ceea ce e si cazul meu? ce ma sfătuiţi? Precizez ca serviciul „personal” de la locul meu de munca nu agreeaza aceasta varianta.

  7. Va rog un raspuns urgent :
    Pot fi promovata ca bibliotecar IA SS din functia de bib. IA SM ca urmare a Ord. 10/2008 coroborata cu Legea bibliotecilor 334/2002?

  8. se poate transforma postul de bib. IA SM in bibliotecar IA SS ca urmare a unei facultati de drept, avand in vedere prevederile Ord. 10/2008 coroborate cu cele ale Legii bibliotecilor 334/2002?

  9. Magistre,

    Iata ca teoriile tale se dovedesc mai verosimile pe zi ce trece. Acum trei luni traiam intr-o furie a Capitalismului invincibil si atotbiruitor.
    Criza care a inceput (unde altundeva decat in cel mai dezvoltat stat al Planetei; pune ghilimele profesore) ne-a aruncat in zona crepusculara in care, pentru a supravietui cel putin, mai trebuie sa si gandim.

    Si vai! Capitalismul nu se dovedeste cu nimic superior Comunismului, ba dimpotriva!

    Sper ca vei ramane acelasi idealist si romantic al nobilelor idei de stanga!

    Hasta siempre!

    PS

    Chiar ai fost la mormantul lui Che?

  10. Stimate Domnule Galca,

    Va felicit pentru ceea ce faceti.Am si eu o intrebare.
    O persoana incadrata ca personal contractual cu contract individual de munca semnat cu Ministrul Sanatatii ,careia i s- desfacut contractul de munca printr-un ordin intern al Ministrului intitulat „decizie” , unde il poate ataca?Mai precis cine are competenta materiala de solutionarea acestui litigiu?De mentionat ca, in cuprinsul Ordinului de incetare a raporturilor de munca e specificat sa se adreseze „Tribunalului in termen de 30 de zile de la comunicarea prezentei decizii Va multumesc anticipat!

    • Buna ziua,
      atata timp cat nu este vorba de functionar public, competenta este a Tribunalului sectia conflicte de munca.

      • Multumesc.in spata am introdus actiunea la Tribunal sectia a 8-a, dar , la primul termen Ministerul a ridicat exceptia necompetentei materiele a TMB, motivand ca e vorba de un Ordin individual al Ministrului a carui contestare ar fi de competenta contenciosului adm. conf art.2, Legea 544/2004.Ei spun ca e vorba de o competenta speciala data de calitatea celui ce a emis ordinul, nu asupra celuia care se aplica, in speta personal contractual.Va rog, daca aveti amabilitatea si timpul sa-mi comunicati parerea dvs.Multumesc.

    • Daca in decizie este scris ca aceasta poate fi contestata la Tribunal in termen de 30 de zile, atunci, urmeaza a va adresa acestuia, urmand ca Tribunalul sa isi verifice competenta materiala, iar actiunea nu va fi respinsa, ci instanta isi poate declina competenta in favoarea instantei competente sa judece cererea dvs. Dar fiind vorba de un raport juridic de munca stabilit prin incheierea unui contract individual de munca, atunci Tribunalul, Sectia litigii de munca este competent material sa judece cererea dvs.
      Bafta!

    • Daca in decizie este scris ca aceasta poate fi contestata la Tribunal in termen de 30 de zile fiind in prezenta unui raport juridic de munca stabilit prin incheierea unui contract individual de munca. Tribunalul, Sectia litigii de munca este competent material sa judece cererea dvs.
      Bafta!

Lasă un comentariu